Anonim

Above & Beyond Acoustic - Jsme vše, co potřebujeme (Live At The Hollywood Bowl) 4K

Služebník třídy Archer, povolaný Rinem, v pátých válkách grálu Fuyuki ovládá v boji zblízka meče Kanshou a Bakuya.

Jsou tyto meče (zejména jejich verze Overedge, vpravo na obrázku níže) založeny na mýtech / legendách z reálného života nebo jsou v originálním stvoření autorem / návrhářem postav? Za jaký typ zbraní jsou považovány?

Meče, které Archer použil, byly replikami skutečných mečů se stejnými jmény, které vyrobil, protože originály na něj velmi zapůsobily. Původní meče skutečně existovaly (v reálném životě) a byly vytvořeny Ganem Jiangem a Mo Ye (pls viz wiki pro celý text, dám sem jen jeho část):

Gan Jiang (Číňan: ; pinyin: G n Ji ng) a Mo Ye (Číňan: ; pinyin: M Y ) byli šermířský pár, který žil během jarního a podzimního období čínské historie. Dva meče byly kované a pojmenované po nich.

Podle historického textu Wuyue Chunqiu nařídil král Hel z Wu Ganovi Jiangovi a Mo Yeovi, aby pro něj vytvořili pár mečů. Vysoká pec však nedokázala roztavit kov. Mo Ye navrhl, že v peci není dostatek lidské qi, takže si pár ostříhal vlasy a nehty a hodil je do pece, zatímco 300 dětí pomohlo vhánět vzduch do měchů. [Citace nutná] V jiném popisu se Mo Ye obětovala zvýšit lidskou čchi tím, že se vrhne do pece. Požadovaného výsledku bylo dosaženo po třech letech a oba meče byly pojmenovány po páru. Gan Jiang si nechal meč Ganjiang pro sebe a představil králi meč Moye. Král se rozzlobil, když zjistil, že Gan Jiang si nechal jeden z mečů, takže nechal Gan Jianga zabít.

Legenda však ve skutečnosti nepopisuje vzhled mečů, takže nemůžeme říci, zda Archerovy repliky vypadají stejně nebo ne.