Anonim

Kachní píseň 2

Sledoval jsem všechny Dragon Ball, Dragon Ball Z a to, co je k dispozici Dragon Ball Super, ale stále na to nemůžu přijít. Co znamenají zkratky pro různé transformace Super Saiyan v DBZ? Například jsem viděl „SSGSS“. Znamená to „Super Saiyan God Super Saiyan?“ Jaké jsou zkratky pro Super Saiyan 1 a Super Saiyan 2?

Ano, máš pravdu. SSGSS je zkratka pro Super Saiyan God Super Saiyan. Vím, že to nedává smysl, ale podle informací, které jsem shromáždil, “Super Saiyan Bůh Super Saiyan, běžněji známý jako Super Saiyan Blue, je forma, ke které lze přistupovat po vstřebání moci Super Saiyanského Boha a jejím zkombinování s formou Super Saiyan. “

U jiných forem, jako je Super Saiyan 1 a Super Saiyan 2, se nepoužívají žádné fantazijní zkratky. Jsou obecně známé jako SSJ / SS pro Super Saiyan 1, SSJ2 / SS2 pro Super Saiyan 2 atd. Existují také jiné formy, jako je USSJ (Ultra Super Saiyajin), které jsou někdy zaměňovány s Super Saiyan 2 nebo 3, ale všimněte si, že se liší. Další podrobnosti najdete také na tomto webu.

3
  • Ale co znamená „J“ v SSJ a SSJ2?
  • 4 @ThePickleTickler Věřím, že J pochází ze skutečnosti, že v japonštině se Saiyané vlastně nazývají Saiya-jin. Jin v japonštině znamená „lidé“ a je obvyklou příponou pro státní příslušnost (např. Amerika-jin je „americký“, Furansu-jin je „francouzština“). Když byla show uvedena v angličtině, byla změněna na Saiyanpomocí anglické přípony -an ve kterém jsme viděli italština a Marťan. Vlastně si myslím, že by to byla dobrá otázka sama o sobě.
  • 1 @Torisuda Položeno v nové otázce

SSJ1 = Super Saiya Jin 1

SSJ2 = Super Saiya Jin 2

SSJ3 = Super Saiya Jin 3

SSG = Super Saiya bůh

SSGSS = Super Saiyan Bůh Super Saiyan

SSJB / SSB = Super Saiya Jin Blue*

LSSJ = Legendární Super Saiya Jin

SSJR = Super Saiyan Jin Rage

* Je to poslední transformace s novým názvem. Nový název byl představen v manga, protože fanoušci si stěžovali, že původní název byl příliš komplikovaný.

2
  • Je třeba poznamenat, že SSB a SSGSS jsou stejné.
  • 1 Toto je však správná odpověď SSJ je to, co je super saiyajin 1. Tady není žádný 1 potom. Bylo to docela důsledně diskutováno zde pro doporučení gamefaqs.com/boards/960298-dragon-ball-raging-blast/52296870